Micelininis vanduo


Apie tai, kad micelininis vanduo - geriausia valymo priemonė visais gyvenimo atvejais.

 ("Grožio mitai" knygos apžvalga)

"Nuo tada kai atsirado micelininins vanduo, aš naudoju tik jį. <...> Iš viso nesuprantu, kodėl visų tų losijonų, pienelių ir tonikų dar neišėmė iš prekybos"

Ilgai duomiuosi grožio tema. Tačiau visą laiką galima išgirsti ir kažką, ko dar negirdėjau. Būtent man buvo naujiena, kai manęs pirmą kartą paklausė "Ar galima per tave įsigyti micelininio vandens?". Kaip nuostabu tokiu atveju turėti patarėją, kuri puikiai išmano medicininę preparatų pusę.

"Micelės - tai dalelės esančios bet kuriame mišinyje. Micelinis valomasis vanduo susideda iš vandens ir šių micelių, kurios iš esmės yra paviršinės aktyviosios medžiagos <...> Kai nuvalome nuo veido micelinį vandenį kartu su juo pasišalina ir nešvarumai. Tiesiog nuvalome vatos pamponėliu ir viskas.
Regis viskas puiku. Kurgi slypi kabliukas?"

Kai nuvalome odą micelininiu vandeniu ant veido lieka kai kurios priemonės sudedamosios dalys. Jeigu jūsų oda jauna ir pasižymi geromis savybėmis iki tam tikro laiko naudoti priemonę nieko baisaus. Tačiau jei oda brandi, sausa, nuvarginta, jautri ar plona, pasak dermatologės Tinos, ji gali labai greitai sureaguoti neigiamai. Jūs apkaltinsite oro permainas, galbūt kremą, metų laikus, tačiau bėda gali būti tiesiog per dažnas naudojimas micelininio vandens. Daugkartinis naudojimas šios priemonės iššauks odos sudirgimus.

Patarimas nr1: Ši priemonė geriausia nenumatytoms aplinkybėms, kai neturite galimybės tinkamai nusiprausti - tuomet micelininis vanduo pasitarnaus. Dermatologė Tina knygoje pataria kasdien šio vandens nenaudoti.

Patarimas nr2: Po priemonės naudojimo, vis tik nusiplaukite veidą paprastu vandeniu. Jei  čiaupo vanduo kelia abejionių, tuomet nusiplaukite mineraliniu arba filtruotu
vandeniu.

*"Mica" - (iš lot. kalbos) "dalelė"

Komentarai